Lettergrootte:

Welkom op ErfgoedBunschoten.nl | Vrijwilligers gevraagd!

Deze website vormt het digitale platform voor geschiedenis en erfgoed van de gemeente Bunschoten. Hiermee wordt het lokale erfgoed en de cultuurhistorie op een laagdrempelige wijze toegankelijk gemaakt voor jong en oud. Iedereen kan nu in de historie van oude beelden duiken en een bijdrage leveren aan het vastleggen van de geschiedenis van de gemeente. Bekijk de historische Beeldbank of zwerf door het Zoeken op de Kaart. Als u iets weet te vertellen over een oude foto of een oud gebouw, laat dan uw commentaar of reactie achter. Samen schrijven we geschiedenis!

Initiatief
De Historische Vereniging Bunscote en de Gemeente Bunschoten bouwen samen aan deze website. Beide partijen hechten veel waarde aan het digitaliseren en toegankelijk maken van de historische collecties, want op deze manier wordt de cultuurhistorie veilig gesteld voor toekomstige generaties.
Heeft u een collectie oude foto's op zolder liggen of heeft u een vereniging of instantie die zich met het lokaal erfgoed bezig houdt? Iedereen is welkom om zich bij dit initiatief aan te sluiten. Of het nu gaat om oude kranten, museumcollecties, stamboominformatie over de botters of u wilt digitale wandelroutes ontsluiten. Dit platform kan het centrale punt vormen van waaruit dit alles gedeeld wordt met het publiek. Graag gaan wij met u het gesprek aan om de mogelijkheden te bekijken. Maatwerk is altijd mogelijk, maar bedenk wel, dit is een non-profit inititiatief en delen met elkaar staat voorop.

Altijd in ontwikkeling
Een ding is zeker. We zullen nooit klaar zijn met de ontwikkeling van dit erfgoedplatform. Er is zoveel informatie en historisch materiaal beschikbaar. Voordat dit allemaal gedigitaliseerd is en beschreven zijn we zelf onderdeel van de geschiedenis. Het is een race tegen de tijd. Hoe sneller we nu nog onze historische kennis kunnen opschrijven hoe beter de latere generaties daar kennis mee kunnen maken.
Dit Erfgoedplaform is nu bij de eerste versie. In de toekomst zullen we de functionaliteit uitbreiden, vernieuwen en verbeteren. Maar we moeten ergens beginnen. Dit is de eerste start!
Er zullen ook nog technische foutjes voor kunnen komen op de website. Wij willen u vragen om ons dat te vergeven en om hier geen melding van te maken aan ons. Wij zijn daar van op de hoogte en werken er hard aan om dat in orde te maken.

Vrijwilligers gevraagd!
Zowel de Historische Vereniging als de Gemeente Bunschoten kunnen hard vrijwilligers gebruiken om de historische beelden te scannen en te beschrijven. Als het u leuk lijkt om hier een bijdage aan te leveren, dan kunt u contact opnemen met de partij die naar uw gevoel het beste bij u past. Op de deelnemerspagina vindt u de contactgegevens.

Commentaar / Reacties ()