Lettergrootte:

Historische Vereniging 'Bunscote'

Beschrijving

De Historische Vereniging Bunscote bestaat sinds 1980 en heeft als belangrijkste doelstelling om de geschiedenis en het historisch erfgoed van de gemeente Bunschoten te onderzoeken, te beschrijven en onder de aandacht te brengen. Daarbij werpen zij zich op voor het behoud van het historisch karakter van de gemeente.

De Historische Vereniging telt ongeveer 1350 leden. Er wordt viermaal per jaar een verenigingsblad Bun Historiael uitgebracht. In dit blad staat niet alleen het verenigingsnieuws, maar zijn vele artikelen opgenomen die betrekking hebben op het verleden van Bunschoten. Deze gaan over het boerenleven, de visserij, het dialect, de vroegere ambachten, de klederdrachten en de geslachten van vroeger tot heden. Daarnaast geeft de Historische Vereniging regelmatig boeken uit over de geschiedenis van de gemeente.

Om het historisch erfgoed in stand te houden, organiseert de Historische Vereniging Bunscote een aantal cursussen, die zich in een groot aantal belangstellenden zowel in als buiten de gemeente Bunschoten mogen verheugen. De cursussen worden gegeven over houtsnijden, modelbotterbouw, vis- en vleesroken, netten breien/boeten en klederdracht maken.

Het is mogelijk om lid te worden van de Historische voor € 18,50 per jaar voor volwassenen en € 4,50 per jaar voor jeugdleden. Hiervoor krijgt u het verenigingsblad, korting bij boeken en cursussen, maar bovenal ondersteund u het vastleggen van de geschiedenis van de gemeente voor het nageslacht.

Kortom, de Historische Vereniging Bunscote schrijft geschiedenis!

De collectie
De Historische Vereniging heeft een grote collectie met historische foto's en tekeningen. Deze worden gedigitaliseerd en beschreven en in de loop der tijd op dit erfgoedplatform geplaatst. De collectie bedraagt mogelijk meer dan 30.000 foto's dus dat neemt veel tijd in beslag.

foto1foto2foto3

Contact gegevens

Historische Vereniging 'Bunscote'

Vogelpad 1A
3752 KV Bunschoten-Spakenburg
Nederland

Telefoon
(033) 4557114

E-mail
secretaris.bunscote@gmail.com

Website
http://www.bunscote.nl