Lettergrootte:

Ouwe Sjool wordt gemeentelijk monument en ondertekening Cultuurpact met provincie

Maandag 16 maart 2015 heeft gedeputeerde Mariette Pennarts van de provincie Utrecht een bezoek gebracht aan Bunschoten-Spakenburg. De gedeputeerde heeft samen met burgemeester Van de Groep het Cultuurpact 2015 ondertekend. Daarnaast is deze middag in de aanwezigheid van de gedeputeerde en eigenaar Stichting Monumenten Bunschoten de Ouwe Sjool aan de Kerstraat 7 officieel door de burgemeester aangewezen als gemeentelijke monument. 

De provincie en de gemeente sluiten het Cultuurpact af om wederzijdse intentie, afspraken en inzet vast te leggen op het gebied van cultuur en erfgoed voor 2015. De wederzijdse aanpak en inzet wordt in het convenant vastgelegd in een vijftal thema’s op het gebied van cultuurparticipatie, cultuureducatie, cultureel erfgoed, samenwerking, botterbehoud en de Museumhaven en het bibliotheekbeleid.

Kerkstraat 7
De aanwijzing als gemeentelijk monument van de Ouwe Sjool aan de Kerkstraat 7 en andere historisch waardevolle panden valt binnen de doelstellingen van het gemeentelijke erfgoedbeleid en de strekking van het Cultuurpact. De provincie is een groot voorstander van het behoud van de lokale cultuurhistorische waarden en is vereerd om aanwezig te zijn bij de aanwijzing van het oudste pand van Spakenburg. Het pand aan de Kerkstraat 7 is in de volksmond vooral bekend als de ‘Ouwe Sjool’, maar het is oorspronkelijk gebouwd als kerkgebouw en heeft later ook een rol gehad als worstenfabriek en autobandenopslag. Het pand zal de komende jaren door de Stichting Monumenten Bunschoten worden gerestaureerd en worden bestemd als nieuwe locatie voor de bibliotheek.

Bron: Erfgoed Bunschoten

Commentaar / Reacties ()