Lettergrootte:

Botterwerf Spakenburg

Sinds 1829 ligt aan de haven van Spakenburg de scheepstimmerwerf van de familie Nieuwboer. Deze werf, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Zuiderzeevisserij, is een specifieke houtwerf en heeft al meer dan 150 jaar ervaring in het bouwen en repareren van houten schepen. Meer dan tachtig zuiderzeebotters, vele kubboten, punters en zelfs enkele tjalken gleden bij Nieuwboer van de helling.

Bezoek
Omdat de botterwerf nog steeds in gebruik is, is hij niet vrij toegankelijk voor het publiek. Bij een aantal jaarlijkse evenementen is het mogelijk om de botterwerf te bezichtigen, zoals bij de Visserijdag in september. Voor meer informatie kunt u bij de VVV terecht.

Collectie in objecten- en beeldbank
Het botterwerfcomplex bestaat uit meerdere onderdelen, waarvan er 4 een Rijksmonument zijn. Deze staan in de objectenbank van deze website en daar kunt u via de foto's hieronder direct naartoe navigeren. Daarnaast zijn er veel historische foto's beschikbaar van de Oude Haven met het botterwerfcomplex die staan in de beeldbank.
 

Commentaar / Reacties ()